zaterdag 30 november 2013

WorldWideWeb: H&M

Hi allemaal!

H&M is natuurlijk ook op het web te vinden! Ik ben heel tevreden over H&M en daarom laat ik wat spulletjes van hun website zien. Doe er inspiratie uit op of kijk verlangend naar al die mooie spulletjes :)!

                                                                    
































































































































Ik hoop dat jullie wat inspiratie uit deze post hebben opgedaan. Mijn tip: Kijk eens op de website van H&M. Ze hebben echt leuke spulletjes! Deze spulletjes hierboven kun je daar natuurlijk allemaal vinden.
O ja, nog even een personal thing: Zoals jullie weten voetbal ik, en.... Ik heb vandaag gescoord!!!!
Mijn tweede goal en, ja, ik moest gillen :).


Keep shopping and have a nice day!

Xjes Femke

vrijdag 29 november 2013

BEAUTY: Review: 3 Dove zeepjes

Hi allemaal!

Sorry dat dit artikel zo lang moet wachten, maar ik had een filmpje gemaakt en dat wilde niet uploaden. Jee, wat een gedoe, zeg.... Maar jullie krijgen hem sowieso nog van mij tegoed :)!

Vandaag heb ik dus een review voor jullie. Ik vergelijk voor jullie drie zeepjes van Dove. Misschien ook een leuk idee voor een lastminute sinterklaascadeau? Kijk maar mee :).

Dove Douche Deeply Nourishing komt als eerste.

Pluspunten:

+ Romige zeep
+ Easy geurtje

Minpunten:

Zijn er eigenlijk niet.

Mijn mening: "Dit is een easy douchezeep, eigenlijk gewoon goed geschikt voor alledaags gebruik. Fijne geur en de zeep is mooi romig."

Eindcijfer: 8
Prijs: ca. 4,95 euro voor 500 ml. (te koop bij verschillende drogisten)



Dove Shower Gel Go Fresh Energise Grapefruit & Lemongrass

Pluspunten:

+ Mooie verpakking
+ Scrubkorreltjes

Minpunten:
- De geur vind ik persoonlijk een beetje naar wc-verfrisser, of iets in die richting, ruiken

Mijn mening: "Leuke verpakking, en die korreltjes zijn ook fijn. Alleen de geur.... Die doet me toch iets te veel aan schoonmaken denken. Jammer, want verder is 'ie prima."

Eindcijfer: 7
Prijs: ca. 5,95 voor 500 ml. (te koop bij verschillende drogisten)




Dove Shower Kokosmelk

Pluspunten:

+ Romige zeep
+ Mooie verpakking
+ Zachte geur

Minpunten:
- De geur ruikt soms iets te veel naar plastic, vind ik

Mijn mening: "Ik vind deze misschien wel de fijnste van allemaal. Mooie verpakking, de zeep is een beetje rozig en de geur ruikt, de naam zegt het al, naar kokos. Je kunt er duidelijk een zachte kokosgeur in herkennen. Soms ruikt hij een beetje nep, naar plastic, maar ik heb dat gevoel maar heel soms. Waarschijnlijk ben ik de enige die dat ruikt :)."

Eindcijfer: 8+
Prijs: ca. 5,95 euro voor 500 ml. (te koop bij verschillende drogisten)



Voor Dove zeep betaal je wel wat meer, maar je krijgt er ook kwaliteit voor! Ik vind het een heel goed merk, en kan het je zeker aanraden!

Xjes Femke



zaterdag 23 november 2013

LIFE: Some things

Hi allemaal!

Ik heb een paar puntjes die ik gewoon wil mededelen/vertellen :). En ik wil jullie bedanken :). Ach, lees maar gewoon verder.

- Vandaag heb ik mijn blog een beetje aangepast. In kerststijl! Het leek me leuk om weer eens iets nieuws te proberen, dus liet ik mij inspireren door kerst en winter. Hoe vinden jullie het?

- Ik heb gisteren een account aangemaakt op Bloglovin' en toen ook mijn blog "geclaimd". Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Bloglovin'. Dan kan ik ook wat nieuwe blogs aan mijn volglijst toevoegen, en dat zou ik leuk vinden. (Kijk in de zijbalk bij: "You can follow me on" en klik dan op het plaatje van Bloglovin', dan kom je meteen op de pagina van mijn blog. Echt alvast onwijs bedankt <3!)

- Gisteren bereikte mijn blog de 7000 pageviews. Wat was/ben ik onwijs blij! Echt super bedankt, ik vind het echt leuk dat al zoveel mensen mijn blog hebben bezocht (al zullen er ook wat bezoekjes van mij tussen zitten :)).

- En er zijn ook al weer 151 reacties achtergelaten op mijn berichten! Ik vind het super lief als jullie een reactie op mijn blog achterlaten, dus gerust doen!

Dat waren een paar dingen die vandaag en gisteren zijn gebeurd. Ik wil jullie echt heel erg bedanken voor de lieve reacties!



  Enjoy your day!

Xjes Femke

vrijdag 22 november 2013

FASHION: Accessoires

Hi allemaal!

Hier komt dan, eindelijk, het beloofde artikel over een deel van mijn accessoires. Accessoires kunnen je outfit net wat persoonlijker maken, of ze geven je outfit gewoon iets meer glamour! Enjoy!


Eerst het geheel. Ik heb wel meer sieraden dan dit, maar dit zijn op dit moment toch wel mijn favorietjes :). 


Dit super cute kettinkje kreeg ik op mijn verjaardag (had ik hem al laten zien?). Ik ben er echt onwijs blij mee; het is mooi subtiel en is net die laatste finishing touch bij sommige outfits. Love it!


Hier zie je mijn ringen die ik heb gekocht tijdens het shoppen in Amsterdam. Ik heb ze van de H&M en ben ook hier super blij mee. Helaas begint de zilveren ring (die helemaal vooraan) af te geven op mijn vinger, maar ja, hij kostte bijna niks :). De zilveren en de gouden ring vooraan kosten bij elkaar 2,95 euro als ik het goed heb. De gouden ringetjes in de vorm van een pijl kunnen niet verder dan je knokkel, knuckle rings, worden ze genoemd (schrijf ik het goed? :)). Bij mij zitten ze een beetje ruim, maar ik ben er toch erg blij mee.


Deze oorbellen heb ik echt al een hele tijd en ik vind ze super tof! Ze zijn zo cute en geven een leuke draai aan een heleboel outfits.


Deze oorbelletjes kocht ik met z'n tweeën, ook bij de H&M en ook voor maar 2,95 euro. Voor twee paar oorbellen! Ik wilde graag pareltjesoorbellen en deze vond ik net iets origineler dan gewone pareltjes. Ze passen heel mooi bij zwart-wit outfits en ik ben, zoals al eerder gezegd, in mijn zwart-wit mood :). Erg handig dus in deze tijd!



Deze oorbellen en ketting heb ik van mijn tante nog voor mijn verjaardag gekregen. Echt super lief: Ik ben er heel erg blij mee. Van de oorbellen heb ik ook nog een paar in lichter roze. Ik draag best veel roze, en ik ben laatst roze oorbellen kwijtgeraakt, dus deze oorbellen zijn praktisch én leuk!




En tot slot mijn parelarmbandjes. Ze staan niet bij heel veel outfits, maar toch is het handig ze te hebben, want als ze ergens bij staan, dan staan ze er ook écht wel bij :).

Dit waren mijn favoriete sieraden op dit moment. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen! O ja, als je iets hebt gezien wat je leuk vindt dan kun je me altijd mailen voor meer informatie over het product!

Xjes Femke

woensdag 20 november 2013

FASHION: Classy girl

Hi allemaal!

In deze outfit laat ik jullie mijn cirkelrokje zien, zoals beloofd! Ik vind dit rokje echt super tof!


Hier is 'ie dan. Mijn lieve cirkelrokje. Ik heb hem gekocht bij de New Yorker en ben er echt onwijs blij mee. Dat printje vind ik echt super classy en het staat bij veel dingen. Haha, ik ben nu echt in mijn zwart-wit fase! Het shirt wat ik erbij heb is ook nieuw; volgens mij is daar nog geen outfitpost over gekomen. Shirts met teksten zijn nu helemaal hot, en toen ik deze in de aanbieding zag hangen, moest ik hem gewoon kopen. Hij was er alleen nog in een grote maat, dus hij is me wat te groot, maar ja, voor een tof shirtje heb je alles over ;). Er staat trouwens op: Never stop dreaming, forever young.

De laarzen zijn nog steeds mijn favo schoenen! Mijn sneakers zijn ook heel fijn, maar omdat ik veel kleren draag met zwart, komen ze heel goed van pas! O, en dat staartje in mijn haar vond ik persoonlijk wel apart. Weer eens wat nieuws!


Dit zijn de sieraden die ik erbij droeg. Don't worry, er komt nog een post over alleen maar sieraden :).
Ik zat te kijken naar een zilveren ketting en dacht dat ik weer moest gaan shoppen, toen ik deze tegenkwam. Ik groep 8 van één van mijn vriendinnen gekregen en (sorry, sorry) helemaal vergeten. Was ik even blij dat ik die vond!
Het armbandje heb ik ook van vriendinnen gekregen (ja, ik ben helemaal in vriendinnenstijl ;)) en vind ik heel mooi subtiel en toch voegt het wat toe.

Laat me weten wat jullie ervan vinden!
Xjes Femke





zaterdag 16 november 2013

LIFE: Mijn favorietjes

Hi allemaal!

Na toetsen, een toernooi, een feest en nog veel meer leuks, heb ik eindelijk weer even de tijd om te schrijven. Poeh, wat is er veel gebeurd! Gisteren had ik een te gek schoolfeest, en ongeveer mijn hele klas was er. Ik vond het super leuk, alleen ben nu wel een beetje moe, zeker na ook nog een voetbalwedstrijd van vandaag (wel gewonnen! :)). Nu even thuis chillen, na huiswerk en dat betekent dus een nieuwe blogpost! Waar gaat het over, tja, een beetje moeilijk uit te leggen. Laat ik het maar gewoon houden op een paar dingen die ik op dit moment tof vind. Enjoy!

 Starbucks! Oké, ik schaam me er diep voor, maar ik ben er nog nooit geweest. Maar binnenkort ga ik er denk ik wel een keertje naartoe met vriendinnen. Why?! denk je nu echt, haha. Maar, hé, het probleempje is dat ik koffie nou niet echt het lekkerste vind wat er bestaat, snik :(. Ik vind het dus met andere woorden niet heel lekker. Maar misschien (hopelijk!) vind ik koffie van de Starbucks met een karamelsmaakje eraan wel lekker?

 Mintjes in je tas, dat vind ik echt een musthave. Laatst heb ik bij de Appie (AH) in de aanbieding lekkere mintjes gekocht, die je dan na je lunch kan opsabbelen :) zodat je mond wat frisser ruikt. Ik vind Smint wel een erg fijn merk; de verpakking is erg handig en de mintjes zijn lekker!

 De cirkelrok is op dit moment mijn favoriete kledingstuk. Ik kon even geen geschikt plaatje vinden, maar er komt binnenkort waarschijnlijk wel een outfitpost online met mijn lieve cirkelrokje :).

 Dit soort dingetjes! O, wauw, ik vind het zo leuk om in bijvoorbeeld een blokkerkrantje te kijken voor dingetjes voor in mijn kamer en te fantaseren over hoe je iets kan inrichten. Dit vind ik echt hele leuke accessoires voor in je huis/kamer; op mijn verlanglijstje staan dan ook veel van dit soort spulletjes :).
En weer kon ik geen plaatje vinden, en weer krijgen jullie ze nog wel te zien, ringen. Ineens, echt ineens vind ik ringen echt te gek! Vroeger vond ik ze altijd vervelend zitten en was ik bang dat ik ze niet meer af kon krijgen. Maar nu? Nu vind ik dat ze echt iets aan je outfit toevoegen. Ik vind het een  mooi subtiel detail.
Nou, dat waren een paar van mijn favorietjes op dit moment. Binnenkort komt er een artikeltje online over de ringen (en andere sieraden) en de cirkelrok!
Xjes Femke

woensdag 6 november 2013

COOKING: Driegangenmenu voor 9 personen (inclusief wijzelf :))

Hi allemaal!

Laatst had ik al verteld dat ik in de herfstvakantie gekookt had met een vriendin voor school. Het was super gezellig (en lekker!) en ik vind dat we het heel goed hebben gedaan. Ons driegangenmenu was zonder melk en zonder noten, omdat er allergieën waren bij mensen die met ons meeaten. Ik dacht: Dit gaat nooit lukken. Ik bedoel: In bijna alles zit melk, toch?! Haha, niet dus :), we hebben iets heerlijks gemaakt. Hier komen een paar foto's en vertel ik wat over hoe het is gegaan en zo.



Snijden, daar hebben we misschien wel het meeste werk ingestoken. Poeh, wat moesten we veel snijden. Voor het voorgerecht én hoofdgerecht! Het hoofdgerecht bestond namelijk uit pasta met pesto en gemengde groenten :) en in de soep deden we ook wat ui.


Veel groeten, met een reden: Dan kun je ze lekker bakken en voegen ze iets heerlijks toe aan je gerecht! Gezond én lekker!


Dan het voorgerecht. Het voorgerecht bestond uit deze amuse en de soep hieronder. We maakten als amuse zalm-komkommer roosjes met een timbaaltje met wat paprikapoeder en als echt voorgerecht een kruidige tomatensoep met ui.



Ons hoofdgerecht bestond uit farfalle met pesto en gemengde groenten met een salade met pitjes ernaast (pitjes, géén noten :)). De pasta was echt véél lekkerder dan ik had verwacht. Het was een heerlijke smakencombinatie en de pesto voegde echt wat toe. Omdat we ook veel kruiden hadden gebruikt, was de smaak nog wat specialer.
De salade was wel lekker, alleen had nog iets beter gekund. We hadden er iets te weinig dressing doorheen gedaan, waardoor ik hem een beetje bitter vond. Maar die pitjes vond ik wel erg lekker!


En dan alweer het nagerecht. Aardbeien gedoopt in pure chocolade (zónder melk :)) met verse muntthee. We hadden een muntplantje gehaald bij de supermarkt waardoor we onze eigen muntthee konden maken. De combinatie van aardbeien gedoopt in pure chocolade en munt(thee) is echt heel lekker, en aan te raden! We hadden de aardbeitjes nog gegarneerd met een muntblaadje (leuk idee van mijn vriendin) waardoor het er heel leuk en kleurig uitzag.

Wauw, ik was stiekem best trots dat het ons gelukt was. Ik had eigenlijk nog nooit écht gekookt. Eén keer een salade en soms pannenkoeken bakken, maar écht een warme maaltijd, nee :). Ik kan het je echt aanraden. Een middagje koken met een vriendin voor jullie gezinnen is gewoon gezellig, lekker en leuk! En helemaal niet zo moeilijk als je (en ik eerst ook) denkt!

Als jullie de receptjes willen kunnen jullie me mailen of zeg het in de comments, dan kan ik kijken of ik ze op mijn blog kan zetten, of ze aan je kan mailen!

Xjes Femke

vrijdag 1 november 2013

LIFE: 10 dingen die je (waarschijnlijk) nog niet weet over mij

Hi allemaal!

Dit item zie ik heel veel op andere blogs langskomen, en ik vind het wel een leuk idee eigenlijk. I mean, bij sommige dingen heb ik dan dat ik denk: Wow, echt?! Haha, dat vind ik zelf altijd grappig. Je vormt altijd een beeld in je hoofd van iemand. Terwijl dat beeld misschien wel helemaal niet klopt!
Vandaag neem ik jullie dus mee in een stukje leven van mij, dat je misschien nog helemaal niet kent.

1. Ik voetbal. Yeah, girls, in de MC2! Ik vind voetbal een heel leuke sport. Hockey is nooit iets voor mij geweest. Serieus, ik kan niet eens een hockeybal tegenhouden met een stick. Voetbal daarintegen wel. Ik vind het heerlijk om een keiharde trap tegen een bal aan te geven!



2. Ik ben een, ja, hoe zal ik het zeggen, nerd? Maar dan in positieve zin. Ik leer hard voor school; soms iets te hard. Als ik zeg: "Wil je me overhoren?" zeggen mijn vriendinnen: "Nee, jij kent het toch wel." En stiekem is dat ook wel een beetje waar, maar ik wil graag alles perfect kennen. Oké, dat klinkt écht nerdie, haha!



3. Stopwoordje? Op dit moment: ja maar. Vandaag had ik muziek en zei ik: "Ik wil het makkelijke deel doen van het muziekstuk, dat moeilijke lukt me echt niet." Toen zei mijn lerares: "Weet je wat het probleem is Femke? Ten eerste: Jij kunt het wel. Ten tweede: Jij zegt veel te veel 'ja maar, ja maar'. Je moet het eerst veel oefenen, je kunt het niet in één keer." En toen zei ik: "Ja maar...." Haha, WEER die ja maar. Nu heb ik als opdracht een hele week proberen niet ja maar te zeggen. Wish me luck.... :)


4. Oké, nu sla ik toch wel een beetje vast. Ik bedoel, al die dingen die gewoon zijn voor mij, zijn misschien helemaal niet gewoon voor jullie :). Hmmm, oké, dan wordt het toch dit: Ik vind knuffels echt super schattig. Ze zijn zo donzig en zacht, en zijn gewoon lief. Soms heb je gewoon even de behoefte om te knuffelen met iets wat geen commentaar heeft en geen dingen zegt. Haha, hebben jullie dat ook wel eens?



5. Ik vind skiën echt te gek! Dit wordt het negende jaar, en ik begin mezelf nu toch wel een gevorderde te noemen :). Ik vind het heerlijk: De wind door je haren, het gesuis langs je oren, en de behendige manoevres die je soms moet maken. Love it!

6. Ik ben een warme chocolademelk-freak. Heerlijk, zo'n kopje chocomelk. Vooral in de winter en op skivakantie :). Ook las ik vandaag een heerlijke chocomelk-tip; lees hem hier:  http://www.jenniefromtheblog.com/?p=1142. Warme chocolademelk met caramel en hazelnoten: Wow, dat lijkt me zó heerlijk!



7. Waarom warme chocolademelk met caramel en hazelnoten me zo lekker lijkt? Ik ben ook een
caramel-freak. Ja, ik vind zoete dingen nou eenmaal heerlijk!

8. Ik haat, ja HAAT, strakke dingen om mijn buik. De meeste leggings en panty's kan ik dan ook, jammer genoeg, niet verdragen. Het is voor mij belangrijk dat kleding goed en lekker zit. Daarom heb ik een hele tijd geen rokjes gedragen, omdat al die leggings te strak zaten. Zonde natuurlijk, daarom ben ik op zoek gegaan naar een lekker zittende legging. Nou, eigenlijk liep ik er gewoon tegen aan tijdens het shoppen in Amsterdam (zie post: Ja, ik leef nog ;)). Bij de New Yorker vond ik eindelijk "goede" leggings. Yeah!

9. Wandelingen vind ik op sommige momenten heerlijk! Achter mijn huis is een heel groot weiland en ik ben één keer met vriendinnen helemaal naar de overkant gelopen, totdat we werden verhinderd door een sloot. Om even te laten weten hoe ver dat ongeveer is: Ik kan het punt bijna niet zien vanuit mijn huis.


10. Ik vind schrijven heel leuk. Dûh, waarom heb je anders een blog? zou je denken, maar ik schrijf ook gewoon verhalen. Ik begon daar al veel eerder mee, en las ook al vroeg boekjes. Boeken lezen vind ik ook heerlijk!


Ik hoop dat jullie het leuk vonden!

Xjes Femke